System antyfraudowy Bonair wyróżniony przez Gazetę Bankową w kategorii „Rozwiązanie”

rekomendacja logo
18 marca br. w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie podczas Gali Technologicznej „Gazety Bankowej” firma Bonair otrzymała rekomendację w kategorii „Rozwiązanie”, za system wykrywania nadużyć kredytowych.

System wykrywania nadużyć kredytowych (inaczej antyfraudowy) wspiera obsługę weryfikacji sytuacji podejrzanych oraz umożliwia parametryzację reguł i algorytmów funkcjonowania przez upoważnionych pracowników organizacji. System powstał w oparciu o doświadczenia ekspertów w dziedzinie antyfraud oraz wykorzystuje sprawdzone rozwiązania firmy Bonair: platformę CasePro oraz Silnik Decyzyjny.

Gala Technologiczna zgromadziła kilkaset osób – menedżerów z sektora finansowego i firm informatycznych. Wyłoniono laureatów w kategoriach: „Hit Roku 2015” oraz „Lider Informatyki Instytucji Finansowych 2014”, a także przyznano rekomendacje w konkursie „Hit Roku 2015”. Przedsiębiorstwa zgłosiły niemal 50 projektów.

Więcej o gali można znaleźć na stronie: http://gb.pl/konkursy-technologiczne-2015-pcompetition-5.html