Bonair z tytułem Gepard Biznesu 2015

Jest nam miło poinformować, że nasza firma została wyróżniona w rankingu Gepardy Biznesu 2015 branży informatycznej. Zestawienie uwzględnia firmy sektora IT, których wartość rynkowa w latach 2014-2015 wzrosła o więcej niż 10 proc.

Konkurs prowadzony jest od 2006 r. przez Instytut Nowoczesnego Biznesu, działający przy Magazynie Przedsiębiorców „Europejska Firma”. W tym roku zorganizowano jego jubileuszową X edycję.

Podstawą do przyznania wyróżnienia był co najmniej 10 proc. wzrost wartości rynkowej firmy w latach 2014-2015. Analizą informacji finansowych wybranych firm na zlecenie Instytutu Nowoczesnego Biznesu zajęła się Wywiadownia Handlowa InfoCredit. Wyselekcjonowała ona kilkaset przedsiębiorstw informatycznych, które zarówno w 2013 jak i 2014 roku uzyskały ponad pół miliona złotych przychodów netto oraz więcej niż dziesięć tysięcy złotych zysku netto, a wartość ich kapitału była dodatnia. Następnie wyliczyła ich wartość rynkową na koniec marca 2014 i 2015 r., porównując ich wyniki do wycen spółek akcyjnych notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Na tej podstawie wyłonieni zostali laureaci, wśród których znalazła się firma Bonair SA.

Uroczyste rozdanie dyplomów i statuetek odbędzie się 10 marca 2016 roku podczas IV Kongresu Gospodarki w Warszawie.