Stawiamy na rozwiązania dla biznesu

Od marca 2017 skoncentrujemy się na wzmacnianiu swojej pozycji lidera rynkowego w oparciu o produkty Microsoft Dynamics; ERP, BI, CRM.

Szanowny Państwo,

Pragnę poinformować, że w marcu 2017 roku spółka Bonair SA dokonała transakcji sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa w postaci Pionu Instytucji Finansowych na rzecz firmy Proservice Agent Transferowy Sp. z o.o..

W rezultacie tej transakcji spółka Bonair skoncentruje się na wzmacnianiu swojej pozycji lidera rynkowego w rozwiązaniach dla biznesu w oparciu o produkty Microsoft Dynamics; ERP, BI, CRM.

Proservice, w konsekwencji przejęcia przez fundusze Cornerstone Partners i Oaktree Capital, ogłosił strategię zmierzającą do stworzenia polskiego czempiona na rynku FinTech dostarczającego nowoczesne usługi i rozwiązania dla sektora instytucji finansowych działającego w regionie Europy środkowo-wschodniej. Produkty Bonair doskonale wpisują się w tę strategię. Przeniesienie pionu finansowego zwiększa potencjał dla wytworzonych przez nas systemów i jednocześnie daje duży potencjał rozwojowy pracownikom, którzy dalej będą je rozwijać, a Proservice na znaczące rozszerzenie dotychczasowej oferty o nowe usługi i produkty.

Osobiście jestem zdania, że podpisanie tej umowy otwiera nowy rozdział w historii obu spółek.

Dla Bonair jest to szczególna szansa, bowiem firma skoncentruje się na strategii biznesowej opartej o produkty Microsoft i realizację wdrożeń rozwiązań dla biznesu wzmacniając pozycję lidera w zakresie wdrożeń produktów Microsoft Dynamics na polskim rynku. Pozycję tą będziemy ugruntowywać rozbudowując kompetencje zespołów konsultantów i programistów, jak również oferując produkty niszowe adresujące szeroką gamę potrzeb i oczekiwań klientów w dzisiejszych szybko zmieniających się realiach biznesowych.

Jestem głęboko przekonany, że zmiana ta pozwoli Bonair na podjęcie nowych wyzwań i da więcej możliwości zaoferowania bardziej dedykowanych oraz komplementarnych usług i rozwiązań.

Z wyrazami szacunku,
Andrzej Wach